اندومتریوز

اندومتریوز

۱۹ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۰:۰۶ کد : ۸۵۶۴ مطالب علمی
اندومتریوز

تعریف اندومتریوز :

وجود بافت اندومتر در مکان هایی به غیراز رحم را اندومتریوز می گویند.

.اندومتریوز در هر جایی از بدن  می تواند رخ دهد ولی شایعترین محل اندومتریوز تخمدان هامی باشد. شیوع: اندومتریوز تقریبا بطور  انحصاری در زنان سنین باروری یافت می شود و بعد از یائسگی خود بخود از بین می رودعلت:دو تئوری مهم وجود دارد که تئوری اول بیشتر مورد قبول می باشد : 1. تئوری انتقال : بافت اندومتر از طریق لوله های رحمی یا عروق لنفاوی یا کانالهای عروقی به محلهای داخل پرده صفاق و لگن را ه پیدا می کند. 2. تئوری متا پلازی سلومیک : بافت تخمدان و پریتوئن _ لگن  می توانند به بافت اندومتر تمایز یابند. فرایند التهابی ممکن است مهمترین محرکین این تغییرات سلولی باشد.در بین زنان نازا شیوع اندومتریوز 30الی40درصدافزایش می یابد.وسعت اندومتریوز از حالت میکروسکوپیکتا توده های بزرگ که منجر به چسبندگیهای وسیع می شوند متغیر است.علائم بالینی:1.نازایی 2.درد لگنی و دردهای پیشرونده عادت ماهانه 3.نزدیکی درد ناک  4.لکه بینی قبل از قاعدگی و خونریزی عادت ماهانه بیش از هفت روز.اندومتریوز ممکن است کاملا بدون علامت باشد حتی در اندومتریوز وسیع.تشخیص:1.علائم بالینی 2.لاپاراسکوپی یا لاپاراتومیدرمان:1.درمان دارویی:درمان دارویی در بیماران بدون علامت یا دارای علائم  خفیف یا زنان نازا با اندومتریوز خفیف.

2.درمان جراحی:الف-جراحی لاپاراسکوپی:در اندومتریوز خفیف در حین لاپاراسکوپی تشخیصی می توان بافتهای اندومتر را خارج کرد و چسبندگیها را از بین برد.

ب-درمان جراحی نگهدارنده:خروج تمام بافتهای اندومتریوز و از بین بردن چسبندگیهابا حفظ آناتومی لگن .این روش در زنانی که خواهان باروری هستند استفاده می شود.

ج.درمان جراحی قطعی:بر داشتن کامل رحم و تخمدان در زنانی که خواهان حفظ باروری نیستند کاربرد دارد.


( ۲ )

نظر شما :